fredag den 5. november 2010

winter serial 3







Vi starter opskriftsiderne i denne bog med forretterne som på italiensk hedder antipasto. Anti betyder “før” og pasto betyder “måltid”.

Denne opskrift er absolut min foretrukne forret.


Carpaccio.
Til 4 personer skal du bruge:
350 g oksefilet skåret i papirtynde skiver. Få gerne slagteren til at gøre det og sig hvad det skal bruges til. Så kan han nemlig lægge kødet i fryseren, så det let frossetog derfor lettere at skære tyndt.
4 spsk. ekstra-jomfruolivenolie. Lad være med at spare på kvaliteten af olien.
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet sort peber
rucolasalat til pynt
tynde flager af parmesanost også til pynt.

Anret de tynde skiver af oksefilet på en tallerken, der er smurt med lidt af olie-citronmarinaden. Pensl derefter kødet ovenpå med resten af marinaden og drys med salt og peber. Lad det trække i 6 timer i køleskabet.
Ved serveringen lægges rucolabladene i en krans om kødet og parmesanflagerne drysses med rund hånd hen over anretningen.
Spises med et godt hvedebrød til. Det er bare himmelsk !
Denne ret kan også laves af rå fisk f. eks. laks. I så fald skal fisken have været frosset først, så man er sikker på at der ikke er uønskede små ting og sager i fiskekødet. Jeg skulle hilse og sige at det også er en herlig spise. Specielt hvis den serveres med en creme fraichesauce med frisk lakserogn og hvidløg.
En let rødvin f. eks. en Fleurie er god til denne ret. Foretrækker man hvidvin til fiske-
carpaccio´en kan man vælge en Chardonnay, gerne fra Sydafrika f. eks. en Klein Constantia

This is my favorite antipasto

Carpaccio.

For 4 persons you need:
120 oz fillet of beef sliced wafer thin. You can make your bucther do it for you
or you can do it yourself.
A good advice is then to put the meet in the freezer for 2 hours. Then it will be much easier to cut
4 tblsp. of extra virgin olive oil (dont save money here. Buy the best).
2 tblsp. of lemon juice
salt and black pepper from the pepper castor
rucola as decoration or garnish
thin slices of parmesan for garnish too.

Arrange the thin slices of beef carefully on a plate after you have coated the plate with with the lemon-oli-marinade. Cover the meat with the rest of the marinade and add salt and pepper. Let it rest for 6 hours in the frige. For a festive presentation, mound the meat lightly in the center of your dish.
Surround with a row of Rucola salat. Top with slices of parmesan cheese.
Serve with fresh white or sour dough bread. This is heaven!
You can substitute raw salmon for the beef. If you serve it with sourcreme added freshly squeezed garlic and fresh salmon roe.
A light redwine f. ex. Fleurie suits this dish well. If you prefer white wine, choose a Chardon nay, personally we like a Klein Constantia from South Africa.