søndag den 28. november 2010

winter serial 7

 I april måned er de fleste grøntsager i haven klar til høst. Det betød at vi stiftede bekendtskab med en art artiskokker, som har store torne på bladene. Disse artiskokker spiser man rå, som garniture eller som ingrediens i salater. Jeg har ikke set den art artiskokker herhjemme, desværre. Jeg mener, de hedder Albenga artiskokker.

Den dag vi havde besluttet os at spise os mætte i tigerrejer og rå artiskokker, holdt vores fiskemand fridag. Vi måtte derfor hente vores tigerrejer på det store fiskemarked i San Remo. Det er en helt fantastisk oplevelse at gå på fiskemarked der. Alt hvad der kan skrabes sammen af forskellige fisk, skaldyr, krebsedyr og blæksprutter ligger til parade på store isblokke. Jeg troede en blæksprutte var en blæksprutte, men nej. Nogle er store, nogle er små. Nogle har 8 arme, andre har 10 arme. Nogle er hvide, andre er sorte eller brunlige. Jo der er meget, man skal lære.



Nåh, vi fik vores tigerrejer og er tigerrejer så bare tigerrejer? NEJ. Jeg tror der var 10 - 12 forskellige slags at vælge imellem. Hjem kom vi dog med rejer nok til at blive mætte af. 



Tigerrejer med friske artiskokker

Til 4 personer skal du bruge:

24 tigerrejer
1 l vand
1 spsk salt
1 tsk sukker
marinade af:
1 spsk citronsaft
6 spsk olivenolie
2 - 3 fed knust hvidløg
lidt salt og friskkværnet peber
4 tornede artiskokker
1 citron

Kog rejerne i vandet med salt og sukker i 4 - 5 minutter. Pil dem og læg dem i en skål. Bland marinaden og hæld den over rejerne og lad dem trække i køleskab mindst 6 timer. Rens artiskokkerne og skær dem i fine skiver. Er der meget “skæg” ved bunden fjernes det forsigtigt. Skiverne anrettes på en tallerken så det dækker helt. Ovenpå lægges de hele rejer omkring en stor citronbåd. Hæld lidt af hvidløgsolien over og drys med lidt salt og friskkværnet peber.
Denne herlighed serveres med Crostini, som er tynde brødskiver smurt med olie, drysset med friske krydderurter og ristet i ovnen til de er lysebrune.

In April most of the vegetables in the garden is ready for harvest. This meant that we discovered Artichoke with thorns on the leaves. It is a special sort that only grows in the area of Liguria and I think it is called “The Albenga Artichoke”. You eat them raw, as garniture, or put it in a salat. The day we decided to eat only these beautiful Artichokes and tigershrimps, our usual fishmonger had decided to take the day off. We had to go to the big fishmarket in San Remo. It´s a fantastic market. You can buy every kind of fish, shellfish and octapus, and all of it is arranged in the most beautiful way on huge blocks of ice. Very delicat! 
I thought that an octapus was an octapus, but no. You can have white, brown, red or black ones, and you can have them with 8 or 10 arms. Some are very big, and some are very small. Oh yes, there is a lot to learn about “octapusses”. Well, we had our tigershrimps, and if you think there is only one kind of
them too, you`re wrong. I counted 10 or 12 kinds, and we got our share.

Tigershrimps with fresh sliced Artichokes

For 4 persons you need:
24 tigershrimps
5 cups of water
1 tblsp. of salt
1 tsp of sugar
Marinade of:
1 tblsp. of lemonjuice
6 tblsp. of oliveoil
2 - 3 cloves of garlic
a little salt and
freshly grindet pepper
4 fresh Artichokes
1 lemon

Boil the shrimps in the water with salt and sugar for 4 - 5 minutes. Peel off the shells and put the shrimps in a bowl. Mix the ingredienses for the marinade. Pour it over the shrimps and let them “rest” in the frige for at least 6 hours. Clean the artichokes, and cut them in very thin slices. If there is a lot of beard at the buttom, remove it gently. Arrange the slices on a plate. Put the shrimps on top with half a lemon in the
middle and add a little of the marinade. Serve the dish with Crostinies. Make your own crostini by slicing your bread real thin, brush with olive oil, sprinkle with chopped herbes f. ex. Oregano 
and toast until goldenbrown.

Ingen kommentarer: