søndag den 14. november 2010

winter serial 5

En anden vidunderlig og endnu mere simpel forret er Fave med Salami og brød.
Fave, er det vi herhjemme kalder hestebønner, og enhver italiener med respekt for sig selv og selvfølgelig som har en have dyrker disse imponerende bønner. Selve bønnen består af 2 lag. Det yderste lag er let syrligt, mens den inderste “ært” smager ligesom nye grønærter. Bryder man sig ikke om den syrlige smag, kan man bare tage det yderste lag af inden man spiser dem.


Hestebønner med salami og brød
De hele bønner lægges midt på bordet i store dynger. Så kommer der et fad ind med en eller flere slags rigtig godt krydret italiensk salami og en stor kurvfuld dejligt brød. Mængden er kun afhængig af antallet af spisende gæster og deres appetit.

Så er det ellers bare at gå i gang med at flække bælgen og hive de store grønne bønner ud, dyppe dem i salt og spise dem med salami og brød til.
Nemt, billigt og meget lækkert.






Another wonderfull and very simple appetizer is Horsebeans with Italian Salami and bread. The italian name for horsebeans is Fave. Fave grows in every italian garden in the springtime. The bean has two shells. The outer shell is bittersweet. The inner bean tastes lige a pea. If you dont like the bittersweet shell you just peel it and throw it away.

Fave with Italian salami and white bread

Place lots of nonpodded beans in the middle of a table so that everybody can reach them.
Slice the salami and arrange it on a big plate. (When you buy the salami choose a good spicy one.) Cut the bread in thick slices and arrange in a basket.
Salami and bread goes on the table too.
Lets eat.
Pod the beans and dip them in salt.
Eat them with salami and bread.
This is easy, cheap and delicious.

Ingen kommentarer: