onsdag den 26. januar 2011

winter serial 23

Nu er vi nået til desserter, som du her kun får et par stykker af. Den første er:


Rødvinskogte pærer med mascarpone

Til 6 personer skal du bruge:
6 faste pærer med stilk
175 g. sukker
1 fl. Chianti-rødvin
lidt appelsinskal
en stang kanel
Et bæger Mascarpone naturel eller et bæger creme fraiche

Skræl pærerne, men lad stilken sidde på. Skær også et lille stykke af bunden på hver pære, så den kan stå op i gryden. Opløs sukkeret i vinen og tilsæt appelsinskal og kanel og lad det koge næsten op. Stil pærerne ned i gryden og fyld op med kogende vand indtil pærerne er dækket og kun stilken stikker op. Vælter pærerne om på siden, så fortvivl ikke, men vend dem i stedet jævnligt under kogningen. Læg låg på og lad det simre over svag varme til pærerne er bløde (15 - 20 minutter).
Tag gryden af blusset og lad pærerne køle af i vinen nogle timer. Vend dem igen af og til så de får en jævn rød farve på alle sider. De tager ingen skade af at trække i vinen et døgnstid eller to i køleskab. Stil dem forsigtigt over på et serveringsfad, når de skal spises.
Fisk appelsinskal og kanelstang op af vinen og kog den ind, så den får en sirupagtig konsistens. Hæld denne sirup over pærerne og lad dem køle af igen i en times tid.
Server pærerne med den cremede mascarpone. Du kan også bruge 38% creme fraiche.

Now comes the desserts. 

Pears cooked in redwine with mascarpone
For 6 persons you need:
6 firm pears with stalk
1 cup of sugar
1 bottle of Chianti redwine
Chopped orange peel
a stick of cinnamon
A cup of Mascarpone or a cup of sour cream 

Peel the pears, but leave on the stalk. You may cut a piece from the buttom of the pear to make it able to stand up in the pot. Add the sugar to the wine and stir. Add the orange peel and the cinnamon and let it cook gently. Arrange the pears in the pot and add boiling water until the pears are covered and only the stalks are not. It is difficult to keep the pears standing but do not dispare. Just turn them around often so that the redwine gives them colour. Put on a lid and let it cook gently for 15 - 20 minutes until the pears are soft. Take the pot from the heat and let the pears cool off in the wine. You may leave them overnight in the fridge.
Arrange them gently on a plate while you simmer the wine until you have a kind of sirup left. Remember to take out the orange peel and cinnamon first. This sirup you pour over the pears on the plate, and let it cool off.
Serve the pears with the creamy mascarpone or sour creme.

Ingen kommentarer: