onsdag den 29. september 2010

Last harvest

Naturen er gavmild, hvis man passer lidt på den. Igen en bugnende kurvfuld og denne gang med afveksling fra tomater og zucchini. De første spæde rødbeder, små lækre porrer, bittesmå nye gulerødder, et skønt græskar, blommetomater, kartofler, de sidste zucchiniblomster og en lille klase "jordbærvindruer".



Nature is generous, if you take good care of it. Again a bulging basket and this time with a variation to tomatoes and zucchini; The first baby beetroots, small delicious leeks, tiny new carrots, a lovely pumpkin, plum tomatoes, potatoes, the last zucchini flowers and a small bunch of Strawberry grapes.We must have a pumpkin soup!





Vi skal have græskarsuppe!

Der er utallige variationer over dette tema, men der een ting, der gør en forskel. Og det er hvordan man præparerer græskarret forud for at man blender det. Det har jeg lært i en kogebog af Kille Enna og tak for det. Når man har skrællet græskarret og skåret det i mindre stykker, så skal det bages i ovnen i ca 45 minutter. Imens ordner man resten af de grøntsager der skal i suppen. I dag blev det løg, hvidløg, de nye gulerødder, lidt chili og lidt revet ingefær og så en ordentlig fond. Klar løg og hvidløg i lidt olie i en gryde, tilsæt de øvrige grøntsager og til sidst fonden. Når græskarret er bagt blødt tilsættes det og det det hele blendes. Nu skal der smages til med salt, peber, lidt sød hvid balsamico eller lidt honning og så skal suppen rundes med enten kokosmælk eller fløde. Til sidst serveres den med fintsnittede porreringe, lidt ristet bacon eller ristede græskarkerner.

There are countless variations on this theme, but there's one thing that makes a difference. And that's how you prepare the pumpkin prior to blending it. I have learned this from a cookbook by Kille Enna and thank you for it. Once you've peeled the pumpkin and cut it into smaller pieces, you bake in the oven for about 45 minutes. Meanwhile prepare the rest of the vegetables for the soup. Today I use onions, garlic, new carrots, a small chili and a little grated ginger and then a proper fund. Clear onion and garlic in a little oil in a pot, add the other vegetables and finally the fund. When the pumpkin is finish, add it and blend. Now, season with salt, pepper, slightly sweet white balsamic vinegar or a little honey and then the soup is rounded with either coconut milk or cream. Eventually it is served with fine chopped leek rings, a little bacon or roasted pumpkin seeds.


Mens jeg har ordnet grøntsager og lavet suppe, har min mand været ude at fiske. Fangsten var en makrel og så en skøn rød tun. Uhm, lækker!


Jeg har tidligere under indlægget Anchovis beskrevet, hvordan jeg tilbereder tun.


While I've cleaned the vegetables and made soup, my husband went out fishing. The catch was a mackerel and a beautiful red tuna. Yummy, yummy!
I have previously below the post Anchovis described how I prepare tuna. 






Ingen kommentarer: