onsdag den 8. september 2010

And they kept on bringing us tomatoes



Det ringer på døren. Det er den ene af mine søde grøntsagsgivere. Vera er 73 og synes, det er lidt hårdt at gå op ad alle mine trapper. Mit køkken ligger på 2. sal. Derfor har vi fundet på dette system: Jeg har en kurv med en lang snor, som jeg hejser ned. Så lægger hun mine gaver i kurven og jeg hejser op igen. Alt imens råber vi en hel masse til hinanden og som altid slutter jeg med at sige tak, hvorefter hun siger: "Il ringraziamento é per La Madonna", som betyder: "Taksigelser tilhører Jomfru Maria"

The doorbell rings. It is one of my sweet neighbours. Vera is 73 and she thinks it's a little hard to climb the stairs to get to my kitchen on the second floor. Therefore, we invented this system: I have a basket with a long leash, that I hoist down. Then she put the vegetables in the basket and I hoist it up again. While doing this we talk loudly about what has happened today and as always I end the conversation by thanking her for all the good stuff, she brings me. She as always yells back: "Il ringraziamento é per La Madonna"which means something like  "gratitude belongs to the Virgin Mary".


Her er så Jomfru Marias milde gaver denne gang: Tomat, grøn peber, agurk, basilikum, blommer, æbler og apropos Jomfru Maria bønner.

Here is the generous gifts from The Virgin Mary this time: Tomato, green pepper, cucumber, basil, plums, apples and beans.

Lidt senere ringer det igen på døren. Denne gang er det Giovanni. Han er 76 og har jeg ved ikke hvor mange forskellige landsteder, hvor han ud over alskens grøntsager dyrker vindruer til egen vinproduktion og oliven til egen olivenolieproduktion.

A little later the doorbell rings again. This time it's Giovanni. He is 76 and has a lot of land where he in addition to various vegetables grow grapes for his own production of wine and olives for his own production og olive oil.


Hans bidrag til vores overlevelse ses ovenfor. Fra de mindste dadeltomater til de største Cuore di bue-tomater. Og så selvfølgelig persille og basilikum til at krydre med og en flaske af hans hjemmelavede olivenolie.

His contribution to our survival is seen above. From the smallest date tomatoes to the biggest Cuore di bue tomatoes. And then of course, parsley and basil to spice and a bottle of his homemade olive oil.

Når man er så rig på tomater, har man råd til at lave dem således:
When one is so rich in tomatoes, you can afford to make them this way:



Halvér tomaterne og læg dem i et ovnfast fad. Put hele, halve eller skiveskårne hvidløg i hullerne. Hæld først balsamico og derefter olie over og drys så med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 2 eller gerne 3 timer og spis tomaterne som tilbehør til en kødret eller som en antipasto (forret) efter du har drysset med rigeligt frisk hakket basilikum.

Cut the tomatoes in halves and place them in an ovenproof dish.Put whole, half or sliced garlic in the holes. First pour balsamic vinegar and then olive oil over and sprinkle with salt and pepper. Put the dish in oven at 175 degrees Celsius for 2 or three hours. It is delicious! Especially when you add fresh chopped basil.


1 kommentar:

Olive Knitting sagde ...

I would totally try that if I had any tomatoes of my own! Next year, even if I plant an orto, I'm not going to tell anyone, then maybe my neighbors will be as generous as yours!

Great blogging!!!!!!!