torsdag den 21. november 2013

Nedtælling / Count down

Dette billede har I jo set mange gange.

This picture you have seen many times. 
Men her i dette gamle Nutellaglas er der noget, som jeg aldrig havde hverken set eller smagt.

But in this old  jar from Nutella is something, that I had never seen or tasted before.
Det er hvide trøfler og de får måske ikke så mange point i en skønhedskonkurrence.

It is white truffles and they may not get many points in a beauty contest.
De blev bragt direkte fra Alba i Piemonte til vores ydmyge køkken af vores ven Emanuele.

They were brought directly from Alba in Piedmont to our humble kitchen by our friend Emanuele.
En trøffel skal enten skæres meget fint eller rives på et mandolinjern.

A truffle should either be sliced very thin or grated on the tool, you see on the picture above.
Den aften fik vi 3 forskellige retter: Tatar med trøfler, tarteletter med fonduta (en ostecreme) og
 trøfler og til sidst risotto a la champagne med trøfler. JEG ELSKER TRØFLER!

That evening we had 3 different dishes: Tatar with truffles, vol a vent with fonduta (a kind go cheese cream) with truffles and finally risotto a la champagne with truffles. I LOVE TRUFFLES!
Ser det ikke lækkert ud?

Delicious, no?
Må jeg præsentere min nye ven Piera. Hun er en livsklog, meget sød ældre dame.

Let me introduce my new friend Piera. She is a wise and very sweet lady
Hun kan lave håndarbejde, så det vil noget. Denne lysedug med broderede blomster og hæklet kant syntes hun, jeg skulle have. Tusind tak Piera. Jeg ved, hvor mange timer, der er lagt i dette håndarbejde.

She is a master in all kinds of needlework. This piece of needlework she wanted me to have.
Thank you so much Piera. I know how many hour you put in this.

2 kommentarer:

Olive Knitting sagde ...

whoa....truffles and handmade needle work! You are rich in life!!!! safe travels, my friend.

Lena sagde ...

Hvide trøfler fra Piemonte - og hvide skyer på Scarello.... så smukt! Dejligt, at du er i DK igen.