torsdag den 13. januar 2011

winter serial 19


Både i Italien og på Korsika lever der vildsvin i naturen. Dem er der mange, der går på jagt efter, og det er en eftertragtet spise. Herhjemme kan man få vildsvin i velassorterede supermarkeder eller man kan gå til fiskehandleren, som også ofte har en frysedisk med vildt. Vi holder meget af følgende opskrift, men man skal planlægge den lidt i forvejen fordi kødet skal marineres. Til gengæld er den besværet værd.


Vildsvineragout

Til 6 personer skal du bruge:
 1 vildsvineskank skåret i store stykker
½ l god gerne italiensk vin
2 - 3 laurbær
nogle kviste frisk rosmarin
en lille håndfuld friske salvieblade
2 - 3 fed hvidløg
1 gulerod skåret i tern
2 røde pillede løg i kvarte
6 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
3 dl tomatsovs, gerne en præfabrikeret
1 gl rødvin
Tag en stor glas- eller plastikskål. Læg kødstykkerne ned i den og hæld den halve liter vin over. (Gem resten af vinen til senere). Tilsæt laurbær, rosmarin, salvie, hvidløg, gulerod og løg. Læg låg eller film på og lad den stå køligt i et døgn eller to, så smagen fra krydderierne bedre kan trænge ind i kødet.
Næste dag opvarmes olien i en stor gryde, som kan gå i ovnen. Kom kødet ved og brun det på alle sider ved stærk varme. Drys med salt og peber og hæld vinmarinaden ved. Rør tomatsovsen i og slut af med et ekstra glas rødvin. Læg låg på igen og stil gryden i en forvarmet ovn ved 180 grader, til kødet er helt mørt. Det tager 2 - 2½ time.
Tag laurbærbladene op og server vildsvineragouten med grøntsager f. eks. perleløg, bladselleri og gulerødder stegt i olivenolie, eventuelt sauterede kastanjer og groft brød.
Det er en rigtig god kraftig ret til en vinteraften.




Both in Italy and on Corsica you can meet wild boar in nature. In fact, there are a lot of them and people go hunting for them because they like to eat them. In Denmark you can buy the meat from wild boar in well assorted supermarkets or at a fishmonger, but remember to plan ahead making this dish because the meat has to marinate and it will take you some time. On the other hand it is worth the trouble.

Wild boar ragout

For 6 persons you need:
4 lbs. Of shank from a wild boar cut in big pieces without bones
2½ cup of good redwine
2 - 3 bay leaves
some twigs of rosemary
a small handful of fresh sage
2 - 3 cloves of garlic
1 carrot cut into small cubes
2 pealed red onions cut in four
6 tblsp. of olive oil
salt and freshly grinded pepper
1½ cup of prefabricated tomatosauce
1 cup of redwine
Put the pieces of meat in a big bowl. Mix the wine, spices and vegetables and pour over the meat. Cover with foil and let it rest in the frigde for 24 - 48 hours so that the taste from the spices can enter the meat.
In a pot that afterwards can go in the owen, you heat up oil, sautè the meat and add salt and pepper. Now pour over the mix of marinade and tomatosauce and maybe another cup of redwine. Cover with aluminium foil and bake in preheated 350F* owen for 2 – 2½ hour.
Serve the dish with vegetables, roasted lightly in olive oil, and bread. You can use vegetables like small onions, small carrots, celery root cut into cubes and leeks cut in smaller pieces.
On a cold winter evening this dish will warm you up.

Ingen kommentarer: