tirsdag den 14. september 2010

Italy is rich with crops



Især når det gælder afgrøder. De fleste grøntsager høstes mindst 2 gange årligt eller flere.
I går var vi på tur i naturen. Her er et udpluk af hvad vi så.


Especially when it comes to crops. Most vegetables are harvested at least two times a year or more.Yesterday we were on tour in the wild. Here is a selection of what we saw:


Figentræer i massevis med modne frugter. A fig tree with lots of  mature fruits


Figner er modne, når de laver en fin hvid sprække i frugten. 
Svampene i baggrunden har min mand lavet af bruyere og sat på som kølerfigur

Figs are mature when they start to burst with a fine white line.
The mushrooms in the background are made of briar by my husband.










Ligurien er et af de bedste områder for oliven. Der er sågar en rute, der hedder olivenruten. Arten hedder Taggiasca og de er både grønne som her og mørke som på billedet under.

Liguria is one of the best areas for olives. There is even a route called The Olive Route.The name of the olives is Taggiasca and they are both green as here on the tree and dark as on the picture below.











Når man plukker oliven fra træet er de bitre og uspiselige. For at gøre dem spiselige er det nødvendigt at lægge dem i vand, som skiftes hver dag i 10 dage. Derefter prikkes de og lægges i saltlage (et halvt kilo salt pr. 5 kg oliven) i 3 - 4 uger. Så er de klar til at spise, men kan yderligere gøres lækre ved at lade dem trække i lidt olie, gerne krydret med rosmarin. Med andre ord; det er en omstændelig affære at lave sine egne oliven.

When you pick olives from the tree they are bitter and inedible. To make them edible, it is necessary to put them in water and change every day for 10 days. Then they are pricked and placed in a pot with salt (a pound of salt per. 5 kg olives) for 3-4 weeks. Then they are ready to eat, but you can also put them in oil for a couple of days and season with rosemary. In other words, it is a troublesome affair to make your own olives.



Det ligner bløde duller, men er stikkende friske kastanjer. Der vokser ægte kastanjetræer vildt overalt i vores område. I gamle dage var kastanjemel et værdifuldt supplement til husholdningen om vinteren, hvor man brugte det i stedet for det dyre hvedemel. Det bliver stadig brugt, men ikke nær i den udstrækning som tidligere. Smagen er lidt sødlig og fad og den ene kastanjetærte med rosmarin, jeg har lavet, var bestemt ikke en succes.

Alle husene i den gamle bydel bærer præg af, at man i gamle dage har ristet kastanjer over åben ild oppe under taget, inden de kunne laves til mel. Der er simpelthen løbesod overalt.

I dag tror jeg mest det er træet, man bruger til bjælker, spær og døre. Kastanjetræ er stærkt og har en smuk lysebrun farve.

They look like soft pom poms but are fresh chestnuts that are spiky. Edible chestnuts grow wild everywhere in our area. In the old days chestnut flour was a valuable supplement to the household during the winter, where you used it instead of the expensive wheat flour. Italians still do that but not nearly to the extent as before. The taste is slightly sweet but the pie with rosemary, I've tried to make once was certainly not a success. In all houses in the old town you can see that, in the old days, people roasted chestnuts over an open fire under the roof in order to dry them before grinding them into flour. There is simply tarry soot everywhere. Today chestnut is mostly used for the sake of the wood which you use for beams, rafters and doors. Chestnut wood is strong and has a beautiful light brown color.



Overalt er der terrasser, hvor der dyrkes grøntsager. Her er det vindruer forest, opstammede bønner i midten og pyntegrønt bagest. Liguria-kysten kaldes også Riviera dei fiori, fordi der er lang tradition for at dyrke pyntegrønt og blomster til export både frit og i store drivhus.

Everywhere there are terraces with vegetables. Here you see grapes in front , beans in the middle and greenery in the back. The coast of Liguria is also called Riviera dei Fiori, because there is a long tradition of growing greenery and flowers for export.



Og sååå store er trompetti på denne tid af året.

And this is how big trompetties are this time of year





Ingen kommentarer: