fredag den 8. juli 2011

Sommer-and/ Summer duck

Andesteg er ikke det man normalt forbinder med sommermad, men hvorfor egentlig ikke?




Jeg vil dele en opskrift med jer, som jeg mener kan gå an selv på en varm sommerdag.




Man skal bruge en andebryststeg, som man har skåret ud af en hel optøet and. Den skal krydres med salt og peber. Resten af anden lægges i en stor gryde med 2 håndfulde groft salt og en håndfuld sukker og lagres i køleskabet til næste dag, hvor den kan bruges til sprængt and.

Roast duck is not what you normally associate with summer food, but why not?
I will share a recipe with you, which I believe can go the way even on a hot summer day.
You need the breast meat from a duck carved out of a whole thawed duck. Season with salt and pepper. The rest of the duck you put in a large saucepan with 2 handfuls of salt and a handful of sugar and store in the refrigerator overnight.





Så skal man bruge halsskindet til at farsere med hakket ande-indmad blandet med en æggeblomme, et par spsk. fuldkornshvedemel, salt og peber. Jeg plejer at gemme det pæneste stykke af leveren til at putte hel i. Det ser så flot ud, når man senere skærer halsen i skiver. Sæt en kødnål i den ene ende af skindet, så der er lukket. Træk skindet halvover din hånd med vrangen ud og fyld farsen i.

Then you stuff the neck skin with minced duck giblets mixed with an egg yolk, two tablespoons of flour, salt and pepper. I usually save the nicest piece of liver to put inside without mincing it. It looks so delicate when you later into thin slices. Close one end of the neck skin with a needle. Pull the skin halfway over your hand inside out, fill in the stuffing and close the other end with needles.



Vend retsiden ud og sæt et par kødnåle i til at lukke for den anden ende. Læg hele balladen i et ovnfast fad og steg det i 2 - 3 timer ved 100 - 120 grader.
Roast both pieces of meat in the owen for 2 - 3 hours at 100 - 120 degrees C




Server det med ovnbagte rabarber i hyldeblomstsaft med peberrod og kørvel.
Serve the dish with baked rhubarbs in juice from elder flower with horse radish and chervil.



Endelig skal I da ikke snydes for dette syn. / Finally enjoy the sight of this.


Det er godt igen at være i Danmark i kantarelsæsonen!
Good to be back in DK in season for chantarelles

Ingen kommentarer: