tirsdag den 1. januar 2013

Godt nytår 2013 / Happy New Year 2013


f
Først lidt jul. Her er anden og "lillebroderen" til højre er andehalsen med farsering til julefrokosten 2. juledag.
First some Christmas. This is the duck and to the right stuffed ducks neck for the Christmas Lunch December 26th.

Her er sellerisalten, som jeg valgte at servere i stedet for den traditionelle rødkål. Opskriften får du til sidst.
This is the celery salat that I chose this year instead of the traditional red cabbage.
You find the recipe at the bottom  of this page

Og her vores hyggelige julebord til to
Our cosy Christmas table for two

Så til Nytår, som vi fejrede på hotel med udsigt til en badeklub, hvor de skød nytår ind efter  et koldt havbad.
New Year eve was celebrated at a hotel with view to a swimming club where they celebrated
the New Year by having a cold bath in the sea

Her kan man bedre se badeklubben. Er det ikke et smukt sted?
Here is the club in daylight. Isn't it a pretty place?

Her er udsigten til den anden side.
The view to the other side.

Og her udsigten direkte fra vores vœrelse. Det eneste vi manglede,  var en flot rød solopgang.
And the view directly from the room. Only thing missing was a nice red sunrise.

Hjemme igen krœvede buerne opmœrksomhed.
Home again the bow were calling for attention.

Her er så det sidste eksemplar.
This is the latest one.

Som altid med fantastiske detaljer på grebet.
As usual with fantastic details on the grip. 

Og med en helt ny detalje. Lœg mœrke til den lidt ru overflade til venstre. Det er kernelœder, sat på for at forstœrke buen. Og selvfølgelig skal det også kœles for med en detalje. Hele den smalle kant af lœderet er lakeret, så farven passer til farverne på grebet.
And a new detail. Notice the rough surface to the left. It is leather to strengthen  the bow and of course also here you find yet another detail. The edge of the leather has been lacquered so that the color match the grip.
Tid til at skyde buen ind.
Time to try out the bow.

Se hvor flot den bøjer!
Look how nicely it bends



Og til sidst en helt vild Vild Ingefœr. Er det ved at blive forår?
Finally a Arum Alpinum gone crazy. Is it spring? 

Opskrift på Sellerisalat.
2 håndfulde groftrevet blancheret selleri
1/2 rulle blød gedeost, 1 dl piskefløde eller creme fraiche, salt, peber røres sammen til en glat dressing Sellerien vendes i.
Rist grofthakkede mandler og solsikkekerner på panden. Afkøl og drys over sammen med en håndfuld tørrede tranebœr.


Recipe for Celery Salad.
2 handfuls of coarsely grated blanched celery
Stir half a roll of soft goat cheese, half a cup heavy cream or sour cream, salt, pepper into a smooth dressing. Mix gently together.
Toast coarsely chopped almonds and sunflower seeds on a pan. Cool this and sprinkle it together with a handful of dried cranberries over the celery.






Ingen kommentarer: