torsdag den 3. maj 2012

Vinteren var hård ved haverne i Danmark. Mange af mine roser er frosset ihjel, andre planter har taget skade, men lever og begynder at sætte blomster. Det kan jo ikke nytte at græde over spildt mælk. Det er bare at starte forfra, så nu skal I se.
It was a long and hard winter in Denmark. Many of my roses did not make it, other plants were injured, but alive and are now beginning to bloom. No need to cry over spilled milk. Nothing to do but to start all over again. Here we go.

Min smukke opstammede rose gik til sammen med et par af de engelske roser,
men se så bagved til venstre. Sørme om ikke det er en clementin.
One of my beautiful roses that did not make it, but look to the left.
There is a small clementine on my tree.

Og her er den fra en anden vinkel (der ser MEGET større ud)
And here from an angle where it looks a looooot bigger

Og så er der masser af nye blomster, som gerne skulle blive til frugter til næste år.
Læg lige mærke til at bestøvningen er i fuld gang. Det er en brumbasse,
som ikke lader sig forstyrre af mig.
There are lots of flowers too that should indicate next years fruit.
And notice that a the big bumblebee has started  the pollination
Humlen kommer trofast fra bund hvert år og ender med at fylde et helt hjørne af taget på vores hus.
Jeg plukkede en håndfuld af de fineste topskud.
My hops starts from scratch every year and ends up covering a whole corner of  my roof.
I picked a handfull of the finest buds.

De ligner asparges og kan spises på samme måde. Det har jeg lært af veninde Lynn fra bloggen Oliveknitting. Hun købte dem på et marked i Italien. Der sælger de mange spændende ting, som vi ikke ser i danske supermarkeder. Jeg skal have gæster i aften, for jeg er alene hjemme og udover humle-topskud skal vi have sprængte andelår med bagte rabarber, peberrod og karse og nye kartofler fra Mallorca. De hvide asparges (som er købt) skal serveres som forret med ristet speltrasp og hårdkogte æg vendt i smør. Det er en kaloriebombe, så det må man ikke få så tit.
The hops look like and can be prepared and eaten the same way you do with asparagus. I learned that from friend Lynn from Oliveknitting. She bought them on the market in Italy where they have a lot of strange vegetables that you wont find in Denmark. To night I am making dinner to friend Lena. Apart from hops we will have duck, baked rubarb, horseradish and new potatoes from Mallorca. We will start with white asparagus (bought) with bread crumps and hard boiled eggs roasted in butter. That is a true non-diet dish!! 

Hov, I skal da lige se naboens vildænder. De er flyttet ind/ned i hendes 3 m2 store havedam.
Hey, you gotta see what my neighbor has in her small pond; 2 wild ducks!

Vi har ikke noget vandbassin eller ænder, men i vores troldhassel sidder en snotforkælet solsorteunge og lader sig fodre af sine forældre (det er de 2 sortgrå pletter nederst i midten af billedet).
In our garden there is no pond so we have to settle with a big spoiled blackbird boy sitting in my witch-Hazel still being fed by mom and dad






Ingen kommentarer: