tirsdag den 16. august 2011

Tiden går / Time passes

I foråret så de sådan ud. Fine små stribede vildsvinebørn. Passede faktisk lige i ovnen, som Teddy formulerer det.
In spring they looked like this. Neat striped wild boar babies. Perfect owen size, as Teddy would say it.


Nu er de vokset og har mistet striberne. De kan heller ikke mere være i ovnen uden at blive parteret.
Det bliver så heller ikke aktuelt, for de går i en indhegning i vores nærliggende skov, hvor folk kan gå tur og kigge på dem.
Now they have grown and lost their stripes. They dont fit in the owen anymore without being cut in smaller pieces. Not that is matters, because they are just kept locked up in a part of our nearby forest for people to look at them.


I haven og drivhuset bliver der stadig høstet, men jeg er ved at skrue ned og rydde op. Om 14 dage drager vi til Italien og vi glæder os rigtig meget til sol og varme efter en noget våd men alligevel dejlig dansk sommer.
In the garden and the green house we are still harvesting, but I have started to clean up. In 2 weeks we are off to Italy and we are looking forward to sunshine and warm days. It has been great to be in DK in summertime, but it has been quite a wet summer.


Det var ikke mange kartofler, vi fik. Men man kan heller ikke forlange en sækfuld, når man kun sætter 4.
Bemærk også de første spæde rødbeder. De er bare så gode.
Not a lot of potatoes. Still you cannot expect a sack full when you only plant 4. Notice the first lovely beetroots.


Mine zucchinier giver til gengæld rigtig godt. Og jeg har en del, som ikke kan finde ud af, om de vil være af han- eller hunkøn. Og når man ikke kan beslutte sig, så kommer det til at se ud som ovenfor.
Vi har ikke vindruer i vores drivhus, men det har naboen, så der falder lidt af til os. Tak for det.
Og bemærk så de sidste rabarber. Jeg fik lavet en helt forrygende tomat-rabarber chutney inspireret af Claus Meyer.
I lidt olie på en pande ristes fennikelfrø, et par hele chili uden frø, salt, sukker hurtigt. Så tilsættes halverede cherrytomater og 8 - 10 stilke rabarber skåret i stykker på 1 cm. Tilsæt en blanding af hindbærsirup og olie og lad det koge videre i ovnen til det begynder at tykne.

The zucchinies are still giving us lots of flowers and fruits, but some of them cannot find out wether they want to be a she or a he. This one to the left dicided to be both.
We do not grow grapes in our green house, but our neighbor does. Good for us!
Notice the last rhubarbs. I made a fantastic rhubarb/tomato chutney. In a bit of oil you fry some fennel seeds, a couple of chillies without seeds, salt, sugar for 1 minute, add half cherry tomatoes and rhubarbs cut into smal pieces. Now add a mix of raspberry syrup and oil and let it boil in the owen for about 45 minutes till it starts to thicken.

1 kommentar:

Olive Knitting sagde ...

Of course you need to get that Teddy back in the country where we do put the wild boar in the oven. Can't wait to have you back!!! I hope the heat wave will break by the time you arrive.